Alăptarea este cea mai bună modalitate de a hrăni un copil. Cu toate acestea, în unele țări alăptarea nu este o practică acceptată. Există multe motive pentru aceasta, dar lipsa educației este una dintre cele mai frecvente.
Alăptarea are multe beneficii atât pentru mame, cât și pentru bebeluși. Beneficiile includ protecția împotriva diareei și infecțiilor respiratorii, reducerea riscului de sindrom de moarte subită a sugarului (SIDS) și diabet de tip 2 la mame, risc mai mic de obezitate infantilă, riscuri scăzute de a dezvolta astm și alergii la copii, probabilitate redusă de a dezvolta boala Alzheimer. sau alte demențe mai târziu în viață pentru mame, îmbunătățirea dezvoltării cognitive a copiilor, ceea ce poate duce la scoruri mai mari de IQ.
Alăptarea stimulează, de asemenea, legătura maternă cu copilul, ceea ce duce la o mai bună sănătate fizică și o dezvoltare emoțională pentru fiecare duo mamă-copil. Alăptarea este o modalitate naturală și sănătoasă de a vă hrăni copilul. Este cel mai bun mod de a oferi nutrienții și anticorpii de care copilul tău are nevoie pentru a crește și a rămâne sănătos.
Beneficiile alăptării includ întărirea sistemului imunitar, reducerea riscului de îmbolnăvire, o mai bună dezvoltare cognitivă și chiar scăderea ratei obezității. Alăptarea este cea mai bună modalitate pentru o mamă de a-și hrăni copilul. Cercetările au arătat că alăptarea duce la o mai bună sănătate fizică și dezvoltare emoțională pentru fiecare cuplu mamă-copil.
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord, mamele care alăptează sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta depresie postpartum. Mamele care alăptează și care prezintă semne de depresie postpartum pot observa, de asemenea, o îmbunătățire a simptomelor atunci când revin la alăptare după o perioadă în care nu o fac.
Institutul Național de Sănătate Mintală afirmă că alăptarea poate fi un stabilizator natural al dispoziției pentru femeile care alăptează. Acest lucru se datorează faptului că hormonul oxitocina, care este eliberat în timpul alăptării, poate declanșa sentimente de fericire și siguranță. În plus, actul de alăptare crește eliberarea de endorfine, care sunt substanțe chimice care acționează ca analgezice naturale și antidepresive.
Alăptarea poate să nu fie pentru toată lumea, dar are multe beneficii. De exemplu, actul de alăptare crește eliberarea de endorfine, care sunt substanțe chimice care acționează ca analgezice naturale și antidepresive. Când alăptarea este întreruptă sau întreruptă devreme, aceste endorfine încetează să fie eliberate și pot duce la depresie postpartum; cu toate acestea, continuarea alăptării postul poate reduce riscul de a dezvolta o tulburare de postpartum.
Depresia postpartum este frecventă la femei și poate fi cauzată de absența alăptării. S-a demonstrat că întreruperea alăptării scade eliberarea de endorfine, care poate duce la depresia postpartum. Cu toate acestea, alăptarea continuă nu numai că reduce riscul de a dezvolta depresie postpartum, dar ajută și mamele să se recupereze după aceasta.
Alăptarea continuă reduce riscul depresiei postpartum. În plus, mamele care alăptează, care alăptează o perioadă lungă de timp, își revin mai ușor din depresia postpartum.
Simptomele depresiei postpartum sunt foarte asemănătoare cu simptomele depresiei maniacale. Cei care au tulburare bipolară au mai multe șanse de a avea depresie postpartum.
Simptomele pot fi, de asemenea, exacerbate de schimbările hormonale din organism, lipsa somnului și schimbările în cercurile sociale.
Depresia afectează multe persoane, iar simptomele pot varia. Unii s-ar putea simți triști sau dezamăgiți timp de săptămâni, alții ar putea să nu experimenteze deloc sentimente.
Persoanele cu depresie pot experimenta, de asemenea, modificări ale apetitului, tiparelor de somn și nivelurilor de concentrare.